Etiketter

, , , , , ,

Valborgigt

Nu borde det vara hög tid att bunkra upp med förnödenheter inför sommarens utsvävningar. I alla fall verkar det vara tanken med systembolagets Maj-släpp. Om än något fåtaligt så lyckas det inrymma både torr och berså-Riesling, Moscato och ett par grillviner i varierande detaljeringsgrad. Dessutom har de tagit in en favorit från vår Montalcino-resavilket uppskattas! Nåväl, över till vinerna!

2011 Willi Schaefer Riesling 750 ml 129 kr
Bersåvin! Fast på riktigt ingen avslagen fläderläsk utan fin halvsöt Riesling. Köp och lagra – kommer att hålla typ forever. Däremot så går det utmärkt att dricka redan nu -fungerar utmärkt som appertif!

2012 Moscato d’Asti Pronotto 750 ml 99 kr
Även om det inte känns så kommer vi förhoppningsvis att kunna äta svenska Jordhubbar snart. Då är det bra att ha detta vin till hands. Om inte annat för att boosta sin hiphop-cred.

2011 Dönnhoff Riesling Trocken 750 ml 155 kr
Snustorr riesling när den är som bäst. Dönnhoff är en av Tysklands bästa rieslingproducenter och det märks i vartenda vin de gör. Gott nu eller med lite lagring! Till det grillade fiskfoliepaketet.

2011 Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso 750 ml 137 kr
Sicilianskt Ö-vin på druvorna Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio. Uppvuxet på Etnas sluttningar med vulkanisk jordmån. Till skillnad från de flesta Sicilianska viner man köper på systembolaget så är detta ett aromatiskt och nyanserat vin. Perfekt till Italiensk mat (som vanligt)

2010 Rosso di Montalcino Tenuta il Poggione 750 ml 149 kr
En Rosso-favorit som det redan gått åt en hel del flaskor av här hemma. Klassisk Montalcino profil, som drar åt det mörkare hållet. Kanske något primär i dagsläget, men fruktansvärt charmig! Detta var min dotters första vinupplevelse (För henne, mattan och våra köksstolar). Testa även deras Brunello som kommer i den fantastiska årgången 2006!

2010 Emilio Moro 750 ml 149 kr
Ribera del Duero – innebär ett riktigt muskelvin på en klon av tempranillo som man kallar Tinto Fino. Mer strukturerat och rustikt vin än man hittar i t ex Rioja. Hedonistiskt och härligt! Ett riktigt grillvin!