Etiketter

, , ,

mow festival

I lördags besöktes den nya ölfestivalen, Malmö Öl & Whisky som jag skrev lite om här. Med ca 5500 besökare blev det nog en rätt lyckad mässa för arrangören, som har bokat in två år till. Nästa år blir det preliminärt den 28e och 29e mars.
Festivalen var i huvudsak indelad i tre delar; en stor för i huvudsak whisky, en hyfsat stor för icke lokala bryggerier och en lite mindre för lokala bryggare.
I den större hallen för var två utställare som var särskilt intressanta. Brewery international hade med sig en del från danska Ugly Duck som har en serie med riktigt bra IPA.
I Wicked wines sortiment var det mest spännande deras Mohawk deluxe serie. Double Rocket, Double Barrel Aged Blizzard och Belgian Quadruple, alla fatlagrade dessertöl från det egna bryggeriet Mohawk.
I den mindre hallen befann sig det mest intressanta på festivalen.
Elixir wine hade med sig Hornbeer och Amager, två riktigt bra danska bryggerier. Dessutom fanns Stronzo på plats med en hel del öl.
South Plains hade med sig en del nyheter. Jeff hade en hel del varianter av västkustipa.
Canned Wheat (vete IPA) och Grand Crew (spontanjäst) från Malmö Brygghus var riktigt bra.
Bästa på festivalen var helt klart Brekeriets Rosalin, en saison med nypon. Torr och lätt syrlig med en ton av frukt.

På bilden syns Fredrik Ek från Brekeriet, som blir intervjuad av Thomas Fransson, Sveriges Bryggradio och bryggmästare på Malmö Brygghus. Håller i kameran gör Sofia Nilsson på Plåsterbryggeriet.