Etiketter

, ,

Nästa helg, den 19e och 20e april, är det dags för Malmös nya festival för öl och whiskey. Jag tycker det är riktigt trevligt att det kommer mer festivaler i landet och speciellt roligt att det kommer i Malmö.

Festivalen är upplagd kring ett gäng öl- och whiskeyutställare och ett antal provningar och föreläsningar. På ölfronten kommer det en del intressanta bryggerier och några bra importörer med produkter ni inte vill missa.

Så fort ni kommer på plats, köp lite smakprovskuponger och spring bort till Brekeriets monter och hoppas att de har tagit med sig lite cassis! De brygger fantastisk öl och är ett bryggeri som kommer växa i både storlek och popularitet. De har nog en del med sig från sin import av goda belgiska och franska produkter.

Malmö Brygghus har börjat få riktigt intressanta produkter och kommer att ha med lite av varje. De brygger lite allt möjligt och har nåt som passar alla.

Ett annat malmöbryggeri ni inte ska missa är South Plains. Jeff har en utmärkt ”krisp” APA i kalifornisk stil och en riktigt bra Imperial Porter.

Bland importörerna är det också där tre som är särskilt intressanta:

Elixir Wine har en hel drös med danskar i sitt sortiment, däribland lite konstiga Stronzo och Amager med sina dödssynder.

Brewery International har en del från danska Ugly Duck och med lite tur lite spontant.

Wikced Wine har amerikaner och kanadensare och dessutom sitt eget bryggeri, Mohawk.

Entrébiljetten kostar 195:- och sen måste man köpa kuponger för smakprov. Om man sen vill gå på en provning eller ölskola så tillkommer det på en separat biljett.
Ska ni välja något extra att gå på, så välj antingen en av ölskolorna eller Mikkellerprovningen, där Fredrik Johansen (bl.a. barchef på Mikkeller and Friends) låter er prova ett antal helt fantastiska öl från Mikkeller.

Jag tycker som sagt att det är riktigt kul att det kommer en mässa till i Malmö, men det är synd att det som vanligt ska klumpas hop med whiskey. Det är också synd att en del riktigt dåliga bryggerier finns på plats. Hoppa över Två Bryggare, Stockeboda, Helsingborg, Spendrups och Brutal Brewing. En bra idé hade varit att göra mer som CBC, välj vem som kan få ställa ut på mässan och se till att göra det fantastiskt.