Etiketter

, ,

Jag befann mig nyss, i egenskap av restauranginköpare, på Wicked Wines sortimentsprovning på Malmö Brygghus. Massor av öl stod i rader och som vanligt var det ganska stor spridning på utbudet. Allt från åländsk helles till amerikansk barleywine avhandlades. Bäst i Wickeds sortiment är helt klart kanadensiska Dieu de ciel och amerikanska Uinta.

Uinta är ett relativt litet bryggeri från Salt Lake City, Utah, som brygger i grunden ganska basic amerikanska öl med tema och namn från lokala fenomen och platser
De brygger sin öl till stor del med ekologiska ingredienser och använder sig av förnyelsebar energi och obesprutade råvaror.

Uinta har tre olika serier med öl; Classic, Organic och Crooked och lite av varje har hittat till Sverige. Deras IPA Hop Notch är riktigt bra, men framförallt är det Black Labyrinth Clack Ale och Crookedeye Cooper Bourbon Barley Wine som är klart bäst. Båda två hör till deras Crooked serie och det innebär att de är kraftiga, starka och stora och det brukar ju betyda att det kostar lite mer. När de har funnits på bolaget har de kostat lite över hundringen för en 75a, men jämför man med en flaska vin så är det definitivt inte så farligt. För tillfället finns det inget kvar på bolaget, men håll utkik, de kommer igen! Köp när de kommer och är det ur Crooked serien, så köp en till och lägg undan.

Förutom Uinta så var mina favoriter ur Wicked’s sortiment Camden Pale ale, Dieu de Ciel Solstice d’hiver och Mohawk Double Rocket, ett riktigt vinös barleywine från Wicked’s eget bryggeri.